dijous, 11 de juny del 2009

Presentació del curs de dependents/es a Girona

El passat dimecres 20 de juny, es va presentar a Girona el primer curs de formació per a dependents i dependentes del comerç gironí. Aquest curs, que es dur a terme amb el suport de l’àrea de Comerç de l’Ajuntament de Girona, té per objectiu formar en la llengua catalana i en l'atenció al client a les persones que es troben en situació d'atur a la ciutat. A Girona, el col.lectiu de persones immigrades suposa unes 19.000 persones, 8.500 de les quals provenen de l'Amèrica Central i del Sud i s'organitzen a travès de 9 associacions. Fedelatina aglutina les diferents associacions llatinoamericanes de la ciutat i la seva presidenta -Clàudia Fernàndez- està convençuda de la importància de la llengua com a eina d'integració i també de la millora de la formació d'aquestes persones, que poden trobar en el comerç gironí una sortida professional


D'altra banda, els comerciants del Centre -Eix Comercial de Girona han col.laborat també en el projecte oferint establiments per a les pràctiques d'aquests alumnes als comerços associats. L'eix comercial de la ciutat aglutina uns 500 establiments. A la ciutat, el sector del comerç representa entorn el 20% de l'ocupació, amb més de 7.000 persones i en aquests moments de crisi econòmica és el sector que millor està aguantant la recessió, atès que manté la contractació.
El curs per a professionals del comerç consta de tres mòduls formatius - Català, Atenció al client i Tèniques de venda- que s'impartiran en vuit sessions matinals i es durà a terme a l'Estació Espai Jove. És previst que aquest tipus de formació es pugui continuar i s'amplïi també al sector de la restauració de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada