dimecres, 16 de desembre del 2009

Nouvinguts pel Dret a Decidir


Som una associació NOUS CATALANS i considerem que les consultes populars per l’autedeterminació de Catalunya és un fet trascendental en la història contemporània de la nació catalana, i hi volem participar activament. Som una associació amb seu en Girona però que va néixer el 2003 a Barcelona, està formada per gent nouvinguda i gent nascuda al país.

Nosaltres participem en les plataformes pel dret a decidir en cada ciutat i poble on vivim, no estem massa d’acord en continuar creant plataformes dins de plataformes, siguin d’immigrants o no. El protagonisme ha de ser del poble, no de les plataformes, i nosaltres ens sentim catalans i volem participar com qualsevol veí.

Tenim una oportunida que és defensar a la pràctica, el que alguns defensen en la teoria i en nom nostre, el DRET A VOT, el dret a ser i sentir-nos ciutadans de ple dret, i això alguns els fa por. Volen la immigració sempre i quan estiguin controlats, doncs no, som homes i dones amb capacitat d’elecció, que moltes vegades ens falta informació, som homes i dones amb capacitat crìtica i això també fa por.

La nació catalana té una oportunitat, i els nouvinguts la tenim amb ella, tothom que, ha arribat de lluny i ha decidit escollir Catalunya com la nostra terra, perquè a més de feina, i un sostre, també necessita un lloc on desenvolupar-se com a persona i ser i sentir-nos ciutadans, ser i sentir-nos catalans. Necessitem de la vostra ajuda, i és que només ets capaç de defensar el lloc on has decidit viure quan t’estimes la terra on vius, el poder arribar a sentir que aquest és el teu lloc, que es aquí on has decidit viure, farà el voler entendre, comprendre i estimar la nació catalana. Us demanem que compteu amb nosaltres des de la normalitat, com a nous veïns dels barris. Convidem, informem, demanem opinió, tots ens sorprendrem, molts de nosaltres venim de pobles on la democràcia i la república són part de la nostra essència, i estic convençuda que tenim molt per donar en la construcció de aquest país.

Perquè la independència de Catalunya sigui una realitat hem de comptar amb tothom i el desig de molts de nosaltres és que arribi el dia en què ja no se’ns consideri immigrants, sinó simplement catalans.

Aprofitem l'oportunitat, diumenge tothom a VOTAR, hem de dir SÍ a aquesta NACIÓ.

VISCA LA DEMOCRÀCIA, LA PARTICIPACIÓ I LA NACIÓ CATALANA.

Llegir Més...